top of page
  • Foto van schrijverWieb

Wedding Styled Shoots: Waarom eigenlijk?

Om maar even in ons eigen thema te blijven: Styled Shoots zijn bedoeld om jezelf als fotograaf voor te stylen (snap je?😉) aan jouw potentiele klant. Komen er bijvoorbeeld nog geen opdrachten uit ‘gewone’ shoots die je hebt gedaan? Of heb je überhaupt nog geen of niet genoeg beeldmateriaal om aan toekomstige bruidsparen te laten zien? Verlopen je kennismakingsgesprekken superleuk en zijn mensen heel enthousiast, maar weten ze nog niet helemaal wat jij allemaal in huis hebt? Dan is een Styled Shoot perfect voor jou!

“Styled Shoots zijn bedoeld om jezelf als fotograaf voor te stylen aan jouw potentiele klant.”

Fotografie is trial and error. Niemand is geboren als sterrenfotograaf; iedereen heeft het vak moeten leren. Echter is een real life wedding natuurlijk niet per se de aangewezen plek om te experimenteren met een nieuwe lens, nieuwe settings of met nieuwe invalshoeken.

Tijdens een Styled Shoot is daar juist alle ruimte voor. Heb je altijd al bewegende beelden willen maken, maar weet je niet zo goed hoe? Vraag hulp! Omdat je nooit in je eentje meedoet aan de shoot, zijn er genoeg fotografen aan wie je hulp kunt vragen en met wie je tips en tricks kunt delen.

Wij creëren verschillende settings tijdens een Styled Shoot, zodat er voor ieder wat wils is. Ook werken we met verschillende koppels, wat er dan weer voor zorgt dat niet je hele Instagram tijdlijn volstaat met maar één bruidspaar ;)

Door dus mee te doen aan een Styled Shoot ga jij aan het eind van de dag naar huis met divers beeldmateriaal, inspirerende beelden om aan je bruidsparen te laten zien en hopelijk een hoofd vol met nieuwe ideeën en tips van mede-fotografen.

“Ja, maar een Styled Shoot zorgt voor onrealistische verwachtingen”

We snappen wat je bedoelt, echt! Een Styled Shoot kan inderdaad te perfect worden. Te Pinterest-achtig, te mooi om waar te zijn voor jouw toekomstige bruidsparen. Laat ons die zorgen wegnemen: We creëren inderdaad mooie settings, we regelen tof vervoer en te gekke modellen. Echter zorgen wij er altijd voor dat het allemaal ‘echt’ voelt en ook echt kan. De trouwtram in het Openluchtmuseum bijvoorbeeld? Die kan jouw bruidspaar ook huren! Onze modellen? Echte, verliefde koppels, geen bij elkaar gebrachte mensen puur om hun looks. Ook zij zouden potentiele klanten van je kunnen zijn ;)

En natuurlijk zijn er soms aanwijzingen nodig om de modellen precies in de hoek te zetten waarvan jij denkt dat dat het beste staat op Instagram. En natuurlijk gaat dat in het echte leven niet zo. Maar jij en je toekomstige bruidsparen weten ook wel dat dit beelden zijn die ter inspiratie dienen en die alsnog laten zien wat jij in huis hebt. Welke kleuren gebruik je bijvoorbeeld, laat je als fotograaf liever rauwe beelden die niet bedoeld zijn voor schoonouders of zorg jij voor foto’s die mooi staan boven de keukentafel? Kortom; wie is de fotograaf achter de camera? En wat kunnen bruidsparen van jou verwachten?

“Kortom; wie is de fotograaf achter de camera?”


Heb je nou meer zorgen of vragen? Wellicht dat onze recensies je al iets geruststellen. En voor vragen zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar!


Ben je nou eigenlijk gewoon heel enthousiast geworden en wil je direct een ticket kopen om aan onze Styled Shoot mee te doen? Doe dat dan hier. 🤩


Liefs!

Comments


bottom of page