top of page
  • Foto van schrijverWieb

Onze eerste Styled Shoot: The Perfect Date

Zenuwen, spanning, “dit moet nog even mee”, elkaar om de twee minuten bellen, een last minute aanmelding, “lopen we nu al achter op het draaiboek?” en nog een keer terug naar Zwolle omdat de tas met belangrijke spullen nog op tafel stond… Je zou kunnen zeggen dat de ochtend van onze eerste Styled Shoot hectisch verliep. Maar oh, wat zijn we trots op het eindresultaat.


Afgelopen zomer, juli 2022, benaderde Yara mij met het idee om samen een Styled Shoot te organiseren. Ze had er zelf al wel eens aan meegedaan en het leek haar tof om het eens zelf te organiseren. Aangezien ik meer organisatorische skills wilde opdoen, was ik natuurlijk meteen enthousiast. Uit onze eerste brainstorm kwam een lijst met een triljoen ideeën aan locaties, decoraties en scènes. We besloten om maar gewoon een aantal mailtjes aan locaties uit te zetten, toen het verlossende bericht van Dirk van Brasserie de Belten kwam dat ze het een leuk idee vonden en graag mee wilden werken.


Vanaf daar zaten we in zo’n lekkere flow dat het ineens al 10 oktober was: de dag van de shoot. En het werd ons gegund, want het was een stralende dag. De straalblauwe lucht en de laatste zon van het jaar op onze huid maakten dat het enthousiasme steeds meer groeide. Van tevoren hadden we een draaiboek geschreven, maar daar liepen we al op achter toen we in Rheeze aankwamen. Al was dat vooral mijn schuld, aangezien ik de tas met onze belangrijke spullen erin op de eettafel had laten staan en daarom halverwege weer om kon keren naar huis. Foutje, kan gebeuren, toch?


We begonnen meteen met het plaatsen van de materialen bij de verschillende settings en het opbouwen ervan. Thank god dat we vandaag de hulp van mijn liefste zusje konden inschakelen, want het spreekwoord “de tijd kent geen genade” bestaat blijkbaar niet voor niks.

Langzaam druppelden de leveranciers met wie we voor deze dag samenwerkten, binnen. Sharon van Wildflowerdresses installeerde haar jurken, Debby van Glow by Debby maakte zich op om onze modellen te laten stralen en Dirk voorzag ons van koffie. Onze modellen Merel en Daniël maakten ons team compleet en terwijl zij klaargestoomd werden, zetten wij de puntjes op de i.


Na wat een halfuur leek, maar in feite vier uur was, ging de telefoon. De eerste deelnemer: ‘Ik sta op de parkeerplaats!’. Yara en ik wisselden een blik die het best te omschrijven valt als “oh mijn god” in de beste en de slechtste zin van het woord. Waren we hier wel klaar voor? Niet dat we tijd hadden om erover na te denken, want het feest ging beginnen!

En een feest was het. De sfeer zat er lekker in, fotografen klikten erop los en wij hielpen waar nodig.

Uiteraard hebben we ook een hele lijst aan dingen die beter konden, waar kunnen we meer rekening mee houden en hoe kunnen we dag tot een nog groter succes brengen? Maar voor een eerste editie zijn wij meer dan tevreden over deze dag en smaakte het organiseren van de Styled Shoot zeker naar meer!


Iedereen die onze mini-droom heeft helpen verwezenlijken; nogmaals bedankt.


Liefs!
Comments


bottom of page